Descriere: ihtiologie

Carasul seamana cu caracuda, are insa corpul mult mai alungit. Solzii mai mari si mai grosi,de culoare argintie. Carasul areg ura mica,terminala ,mai dreapta si fara mustati. Linia laterala aproape dreapta si foarte pronuntata. Se deosebeste de caracuda prin alungirea corpului si coloratia alb-rgintie,metalica ,a solzilor
Lungime normala: 15-29cm cm
Lungime maxima: 40 cm
Greutate: 80-400 kg
Dimensiune legala pt retinere: 0 cm

Hrana – Nade si Momeli pentru Caras

Momelile cele mai ademenitoare pt. caras sunt: – viermusul – ramele de balegar – ramele cenusii mici – vara carasul merge bine la: – bobul de grau fiert – cocolosii de mamaliga – paine.
Tehnici de pescuit la Caras:
Pescuitul carasului este un pescuit de finete. Cu cat undita este mai fin alcatuita cu atat vom avea rezultate mai rodnice. La caras – undita va fi mai usoara si mai lunga(de 4-5 m) cand nu pescuim din barca; – firul strunei cel mult 0,15 mm, iar carligul dupa natura momelii folosita:8-10 pt. rama si 10-12 pt. Cocolosii de mamaliga sau bobul de grau fiert. Un plumbaj potrivit poate fi cu plumbi mici nr.7-8-9, cu o pluta usoara.

Sursa informatiei: http://www.pescuitmania.ro. Va rugam sa vizitati site-ul pentru mai multe informatii din acest domeniu.


wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes