Descriere: ihtiologie

Platica are corpul inalt, turtit lateral, cu capul si gura mici. In ruri are culoarea argintie-galbuie pe flancuri, in balti fiind ruginie, iar in lacuri adanci rosie-bruna. Inotatoarele sunt albastrui, iar coada scobita adnc, cu aripioara de jos mai lunga.
Lungime normala: 50 cm cm
Lungime maxima: 70 cm cm
Greutate: 1-4 kg kg
Dimensiune legala pt retinere: 20 cm

Reproducerea la Platica

Ppatica in perioada de reproducere, masculului ii apar pe cap si pe spate niste tuberculi albi, numiti butoni de imprerechere. Primavara, cand apa ajunge la o temperatura de 18 grade, cardurile de platici cauta ape mici, bogate in vegetatie si incep „bataia” de depunere

Hrana – Nade si Momeli pentru Platica

Platica se hraneste cu: vierme,larve de libelula,bobite de paine,porumb in lapte,arpacas,canepa prajita.

Tehnici de pescuit la Platica:

Pentru pescuitul platicii pescarii folosesc: – vergi fine din carbon/rubeziune cu lungimea cuprinsa intre 8-13 m. – Nailonul recomandat este de 0,12 cu 0,10 – pentru platici mai mici si fire de 0.14 – 0.16 pt cele ce depasesc 1-2 Kg – forfacul poate fi cu fir de la 0.10-0.12 – iar carligele vor fi numerele 12-14 cu tije lunga, avand in vedere ca platica are gura mica si fragila.

Sursa informatiei: http://www.pescuitmania.ro. Va rugam sa vizitati site-ul pentru mai multe informatii din acest domeniu.


wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes